Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

AFAS Stadion: Tickets, Tickets, Hotel, Capaciteit, Parkeren, Tour

Het AFAS Stadion is gebouwd door AZ Alkmaar om hen te voorzien van een moderne vervanger voor hun oude Alkmaarderhout stadion.

Azstadion

az stadion capaciteit

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Zondag, 26.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Geschiedenis en beschrijving

Het nieuwe AFAS Stadion is gebouwd om AZ Alkmaar te voorzien van een moderne vervanger voor hun oude Alkmaarderhout stadion. Het stadion werd geopend op 4 augustus 2006 met een vriendschappelijke wedstrijd tussen AZ en Arsenal (0-3). Tot 2009 heette AFAS Stadion DSB Stadion naar het bedrijf Dirk Scheringa. Maar na het faillissement van Dirk Scheringa werd de naam veranderd in AZ Stadion en later vernoemd naar de nieuwe hoofdsponsor van de club. Nadat het stadion was voltooid, werden plannen gemaakt om het uit te breiden met een tweede niveau met een capaciteit van 30.000 of 40.000. Na het faillissement van DSB kon dit echter niet worden verkregen en dus werden de plannen opgegeven. tijdens een storm in augustus 2019 stortte een deel van het dak van het stadion in. niemand raakte gewond, maar er werden belangrijke ontwerpfouten ontdekt en het dak moest worden gereconstrueerd. AZ verhuisde tijdelijk naar het Cars Jeans Stadion in Den Haag om in december 2019 weer te verhuizen naar een dakloos stadion. Het nieuwe dak werd in 2021 opgeleverd en AZ maakte van de werken gebruik om enkele extra zitrijen toe te voegen om de capaciteit te verhogen van 17.000 naar 19.500 zitplaatsen. Er zijn voorzichtige plannen om de capaciteit in de toekomst verder te verhogen tot 23.000 zitplaatsen.

Manieren om naar AFAS Stadion te reizen

De Alkmaarse Voetbalarena ligt in het zuidelijke deel van de stad Alkmaar, op slechts ongeveer twee kilometer van het centrum. Het stadion ligt naast de snelweg A9. Afslag Ring Alkmaar/Heilo/Den Helder en neem de bewegwijzerde route naar het stadion. Lopen van het centrum van Alkmaar naar het centraal station? Het duurt ongeveer 30 minuten, maar het centraal station ligt verder weg. Vanaf het station neemt u bus 163 en stapt u uit bij halte Stadionweg. De busrit duurt ongeveer 15 minuten. Op wedstrijddagen rijden er gratis pendelbussen van het station naar het stadion. Adres: Stadionweg 1, 1812 AZ Alkmaar

Eten, drinken en slapen in de buurt van AFAS Stadion

AFAS Stadion ligt aan de rand van de stad, grenzend aan een woonwijk aan de ene kant en een snelweg aan de andere kant. Er zijn weinig plekken om te eten of te drinken op loopafstand, wat beter kan in de binnenstad van Alkmaar. Als u op zoek bent naar een plek om te verblijven in de buurt van het AFAS Stadion, is het Golden Tulip Hotel Alkmaar een perfecte optie. Het is een zakenhotel langs de weg dat direct naast het stadion ligt. Op zoek naar hotels in de buurt van AFAS Stadion? Bekijk ons overzicht en enkele alternatieven in de binnenstad van Alkmaar.

AZ Alkmaar Tickets

Kaarten voor wedstrijden van AZ Alkmaar zijn online te koop, of bij het Fancentrum in het AFAS Stadion. AZ verkoopt slechts af en toe spraakmakende wedstrijden uit tegen toptegenstanders, zoals Ajax. Voor deze wedstrijden kan een Club Card nodig zijn om tickets te kopen. Voor reguliere wedstrijden gaan tickets meestal in de algemene verkoop en zijn ze gemakkelijk verkrijgbaar. Tickets kosten van $23,50 voor een stoel achter het doel of in een van de hoeken tot $40,00 voor een centrale stoel op de hoofdtribune. De prijzen worden verhoogd voor sommige spraakmakende games, tussen $ 32,00 en $ 47,50. Bel +31 (0) 72 547 8000 voor meer informatie.

Stadion tours

AZ Alkmaar biedt stadionrondleidingen aan die ongeveer 90 minuten duren. Als u geïnteresseerd bent in het nemen van een rondleiding, bel dan +31 (0) 72 547 8000 voor beschikbare data. Tours variëren afhankelijk van interesse, dus kom regelmatig terug.

Relevante internetlinks

De officiële website van AZ Alkmaar is az.nl, terwijl de website van de Alkmaarse VVV vvvalkmaar.nl is. Tot slot is 9292ov.nl een ov-reisplanner. Hopelijk tot snel. Hey daar, Ebsfleet FC fans! Chris en Harry van het team willen je bedanken voor het reizen door heel Nederland en steun ons, waar je ook bent. We hopen je snel te zien! Wij van Chris en Harry bedanken iedereen voor hun steun terwijl we in Nederland zijn. Ebbsfleet Fc-fans reizen door heel Nederland.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Azstadion
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Azstadion
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Azstadion
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Populairste wedstrijden
1 Wedstrijden
  Populairste wedstrijden
1 Wedstrijden
  Wedstrijden streamen
20 Wedstrijden
  Wedstrijden met videos
8 Wedstrijden
Speeldag 11
Gisteren
Za 16:00
4
2
Speeldag 35
Gisteren
Za 17:00
4
0
Speeldag 35
Gisteren
Za 17:30
2
1
Speeldag 11
Gisteren
Za 18:00
3
1
Speeldag 11
Vandaag
15:00
1
1

Populaire zoekopdrachten

Azstadion

az stadion capaciteit

AFAS Stadion: Tickets, Tickets, Hotel, Capaciteit, Parkeren, Tour.

Het AFAS Stadion is gebouwd door AZ Alkmaar om hen te voorzien van een moderne vervanger voor hun oude Alkmaarderhout stadion.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op