Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Cathkin Park: Tickets, Tickets, Hotel, Capaciteit, Parkeren, Tour

Ik weet niet wat ik moet doen. Ik heb het gevoel dat ik de controle verlies.

Cathkinpark

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Zaterdag, 25.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Beschrijving

Cathkin Park was een van de belangrijkste voetbalstadions van Schotland in de late 19e eeuw. Het was voor het grootste deel van zijn bestaan de thuisbasis van Third Lanark FC.Het stadion werd gebouwd om te dienen als de nieuwe thuisbasis voor Queens Park FC, die gedwongen werden hun vorige te verlaten omdat er een spoorlijn gepland was om door de site te lopen.Cathkin Park opende in oktober 1884 met een wedstrijd tussen Queens Park en Dumbarton (0-0). Het heette tot dan toe Hampden Park.Het stadion werd al snel een van de belangrijkste terreinen van Schotland, waar regelmatig Schotse bekerfinales en af en toe een internationale wedstrijd werden gehouden.Een van de beroemdste wedstrijden ooit gespeeld was de "Championship of the World" wedstrijd tussen de Schotse Beker-winnende Renton en de Engelse FA Cup-winnende West Brom. De Schotten wonnen met 4-1. Een andere grote gebeurtenis was de allereerste Celtic-Rangers bekerfinale in 1899, die Celtic met 2-0 won.Hoewel de grond zich niet snel genoeg uitbreidde voor Queens Park, duurde het niet lang voordat het te klein werd. Als gevolg hiervan vroeg de club meer grond van de stad om het stadion uit te breiden. Deze verzoeken werden echter afgewezen en als gevolg daarvan ging de club op zoek naar een nieuwe site om naartoe te verhuizen.Ze vonden deze site ten zuiden van Cathkin Park en verhuisden in 1903 naar het derde Hampden Park, dat ook het laatste Hampden Park zou zijn.

Kort nadat Queens Park het stadion had verlaten, nam Third Lanark FC zijn intrek en hernoemde het stadion tot Cathkin Park.

Third Lanark herbouwde Cathkin Park bijna als reactie op een meningsverschil over de overnamevergoeding. Naar schatting konden op dat moment zo'n 50.000 mensen de terrassen inpakken.In de volgende decennia bleef de club een vaste kracht in de hoogste divisies van Schotland, maar plotseling vanaf het midden van de jaren 1960 begonnen problemen en onderlinge strijd. In 1967 werd de club failliet verklaard.De laatste professionele wedstrijd die werd gespeeld op Cathkin Park was een 3-3 gelijkspel tegen Queen of the South op 25 april 1967.In de volgende decennia raakte de grond langzaam in verval, maar het is nooit volledig gesloopt. Er staan momenteel nog een paar terrassen overeind, hoewel grotendeels overwoekerd en in slechte staat. Onlangs is een groep vrijwilligers begonnen met het renoveren van de grond.

Ãyvind Bjugn schreef:

26 juni 2017 om 4:36 PM Sarah Adams, ik heb het boek "Leven en dood van de Hi Hi? door John Lister, en ik heb je grootvader gevonden! Hij wordt vermeld in het seizoen 1928/29 en "?op de andere vleugel (rechtsbuiten) kwam Martin Lennon uit King's Park.? Hij speelde 19 wedstrijden en scoorde 1 doelpunt, in een 2-4 nederlaag vs Clyde op Cathkin Park, 3 november 1928 voor ca 10.000 fans. En dat is alles wat ik kon vinden! Maar weet je of hij voor andere clubs speelde (evt wie) en hoe oud hij was in 1928?

Sarah Adams,

Na het doornemen van het boek Leven en dood van de Hi Hi? door John Lister, ontdekte ik dat mijn grootvader, die in het seizoen 1928/29 werd vermeld, op de andere vleugel (rechtsbuiten) speelde voor Martin Lennon van King's Park. Hij speelde 19 wedstrijden en scoorde 1 doelpunt in een 2-4 nederlaag tegen Clyde op Cathkin Park, 3 november 1928. Helaas kon ik geen informatie meer over hem vinden of wat hij nog meer deed nadat hij voor King's Park had gespeeld. Maar weet je of hij voor andere clubs speelde of dat hij in 1928 ouder was?De site is nog steeds een geweldige bron voor elke fan van een club die zijn eigendom te kwader trouw heeft verloren. Na vijftig jaar hopen ze nog steeds terug te keren naar hun club.Ik heb deze Schotse grond twee keer bezocht, een keer als een uitgebrand wrak in 1973 toen ik schuilde voor een sneeuwstorm in de overblijfselen van de tribune, en opnieuw in het midden van de jaren 80 nadat het was opgeruimd. Toch blijft het een site die elke fan aan het denken zou moeten zetten - niet voor de grond zelf, maar voor de fans die hun club verloren door de kwade trouw van de eigenaar. Vijftig jaar later hopen ze nog steeds terug te komen!

Sarah Adams schreef: Januari 10, 2015 op 4:48am:

Mijn grootvader, genaamd Martin Lennon, speelde voor derde Lanark in de jaren 1920. Ik kan online geen informatie over hem vinden, maar hij speelde waarschijnlijk rond die tijd. Ik zou heel dankbaar zijn als iemand me kon helpen zijn verhaal samen te stellen.Ik weet niet veel over mijn grootvader, Martin Lennon. Hij kwam uit Blantyre in Schotland, en ik denk dat hij rond de jaren 1920 of eerder speelde. Als iemand me kan helpen informatie over hem te vinden, zou ik erg dankbaar zijn.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Cathkinpark
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Cathkinpark
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Cathkinpark
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Populairste wedstrijden
1 Wedstrijden
  Wedstrijden streamen
22 Wedstrijden
  Wedstrijden met videos
1 Wedstrijden

Populaire zoekopdrachten

Cathkinpark

Cathkin Park: Tickets, Tickets, Hotel, Capaciteit, Parkeren, Tour.

Ik weet niet wat ik moet doen. Ik heb het gevoel dat ik de controle verlies.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op