Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Cristalarena

Luminus Arena: Tickets, Tickets, Hotel, Capaciteit, Parkeren, Tour

De Luminus Arena, voorheen bekend als de Cristal Arena, werd gebouwd op de plaats van het oude Thor Waterschei stadion.

Cristalarena

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Zondag, 26.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Geschiedenis en beschrijving

De nieuwe Luminus Arena werd geopend op 26 oktober 2007. Het heeft een capaciteit van 39.000 toeschouwers. De Luminus Arena, voorheen bekend als de Cristal Arena, werd onlangs gebouwd op de plaats van het oude Thor Waterschei-stadion. De nieuwe arena heeft een capaciteit van 39.000 mensen en werd geopend op 26 oktober 2007. Nadat Waterschei in 1988 fuseerde met Winterslag tot KRC Genk, besloot de nieuw opgerichte club aanvankelijk om het terrein van Winterslag te gebruiken, maar na twee jaar verhuisde de club terug naar het André Dumontstadion. Ondertussen was er een nieuwe hoofdtribune neergezet en werd de naam veranderd in Thyl Gheyselinckstadion. Het herontwikkelingsproject fenixstadion, dat eind jaren 1990 succes had, resulteerde in de bouw van twee nieuwe overdekte tribunes in een eerste fase. Dit werd gevolgd door een sponsordeal die resulteerde in de huidige naam van het stadion - Fenix Stadion. In 2002 werd de Zuidtribune herbouwd in de stijl van de andere nieuwe tribunes en enkele jaren later werd de hoofdtribune grondig gerenoveerd. Dit resulteerde in een volledig afgesloten stadion. De naamgevingsrechten van het stadion werden in 2007 verkocht aan Alken-Maes, die het stadion vernoemde naar het biermerk Cristal. In 2016 werd de naam van het stadion veranderd in Luminus Arena na een nieuwe sponsordeal. Er zijn momenten geweest waarop Genk heeft overwogen om de Luminus Arena uit te breiden naar 35.000 of 44.000 plaatsen, maar momenteel bestaan er geen formele plannen om dit te doen. (foto's van de huidige Cristal Arena hieronder)

Hoe kom je in de Luminus Arena

De Luminus Arena ligt ten noorden van de stad Genk, vlakbij de noordrand van de stad. Het ligt op ongeveer 5,5 kilometer van het stadscentrum en het centraal station. Neem op het station bus G1 richting Zwartberg. Stap uit bij halte Waterschei Kerkhof (Nieuw Texas) na een reis van ongeveer 28 minuten. Bussen gaan over het algemeen eens per half uur. Er rijden regelmatig rechtstreekse treinen die Genk verbinden met Hasselt, de regionale hoofdstad. Deze reis duurt ongeveer 20 minuten. Er is ook elk uur een rechtstreekse trein van station Brussel-Zuid naar Genk, die er ongeveer 1 uur en 40 minuten over doet. Adres: Stadionplein 4, 3600 Genk

Eten, drinken en slapen in de buurt van de Luminus Arena

De Luminus Arena ligt net buiten de stad, grenzend aan een rustige woonwijk. Er zijn weinig mogelijkheden om te eten of te drinken in de omgeving, wat het gemakkelijker maakt om te doen in het centrum van Genk. Er zijn geen hotels in de buurt van de Luminus Arena, maar je hebt wel een paar hotels om uit te kiezen in het centrum van Genk. Klik hier om het overzicht te bekijken. U kunt ook in Hasselt, Maastricht of verder weg verblijven.

Genk Tickets

Tickets voor genkse wedstrijden kunnen online worden gekocht, in de Ticketshop in de Luminus Arena (gesloten op maandag en zondag), of in een van de verkooppunten van Group Bruno (tot het middaguur op de dag van de wedstrijd). Als er kaarten beschikbaar zijn, kunnen deze twee uur voor de aftrap worden gekocht aan de kassa's van het stadion. Prijzen voor zitplaatsen bij de wedstrijd variëren van 18.50 uur voor een stoel in de hoeken of achter het doel tot 28.50 uur voor een stoel op de hoofdtribune. Staanplaats kost 16,00. De prijzen worden verhoogd met 2,50 voor verschillende spraakmakende wedstrijden.

Luminus Arena stadion tours

De stadionrondleidingen bij KRC Genk omvatten de VIP-faciliteiten, persruimtes, trainingsveld en het interactieve voetbalmuseum GoalMine. Deze tours zijn geweldige manieren om meer te weten te komen over de club en haar geschiedenis. De open stadiontour begint elke eerste zaterdag van de maand om 13.30 uur en duurt drie uur. Een uur is gewijd aan het GoalMine-museum en twee uur wordt besteed aan het verkennen van het stadion. De tour loopt ongeacht de aanwezigheid en reserveren is niet nodig. De kosten van de tour zijn $ 11,00. Voor meer informatie mail [email protected] of bel +32 (0) 89 84 96 68.

Relevante internetlinks

KRCGenk.be is de officiële website van KRC Genk. Uitingenk.be geeft informatie over Genk, terwijl Delijn.be een ov-reisplanner is.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Cristalarena
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Cristalarena
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Cristalarena
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Populairste wedstrijden
1 Wedstrijden
  Wedstrijden streamen
22 Wedstrijden
  Wedstrijden met videos
5 Wedstrijden
Speeldag 11
Gisteren
Za 16:00
4
2
Speeldag 35
Gisteren
Za 17:00
2
1
Speeldag 35
Gisteren
Za 17:00
4
0
Speeldag 11
Gisteren
Za 18:00
3
1

Populaire zoekopdrachten

Cristalarena

Luminus Arena: Tickets, Tickets, Hotel, Capaciteit, Parkeren, Tour.

De Luminus Arena, voorheen bekend als de Cristal Arena, werd gebouwd op de plaats van het oude Thor Waterschei stadion.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op