Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Stadion Galgenwaard: Tickets, Tickets, Hotel, Capaciteit, Parkeren, Tour

Oorspronkelijk een klein, houten stadion, werd het in 1967 vervangen door het Galgenwaard Stadion. Het stadion dient momenteel als thuisbasis voor FC Utrecht en VV DOS-Hercules. Het Galgenwaard Stadion werd gebouwd in het midden van de jaren 1930 om te dienen als de thuisbasis voor DOS en Hercules. In 1967 werd het vervangen door het Galgenwaard Stadion. Momenteel fungeert het als thuisbasis voor FC Utrecht en VV DOS-Hercules.

Galgenwaard

parkeren galgenwaard

"visit leuven"

galgenwaard parkeren

stadion galgenwaard adres

streamwijzer.nl

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Zaterdag, 25.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Geschiedenis en beschrijving

Het stadion heeft een capaciteit van ongeveer 20.000 mensen en ligt in het zuiden van de stad. Het stadion Galgenwaard werd in het midden van de jaren 1930 gebouwd om te dienen als thuisbasis voor de Utrechtse clubs DOS en Hercules. Het heeft een capaciteit van ongeveer 20.000 mensen en ligt in het zuiden van de stad. Toen de plannen voor het stadion voor het eerst werden gepresenteerd, maakten veel mensen bezwaar omdat het stadion was gepland in de buurt van een site omringd door forten die dienden als een verdedigingslinie voor het westen van het land. Het ministerie liet hun protest echter varen en Stadion Galgenwaard werd op 21 mei 1936 officieel geopend. Het stadion was in die tijd komvormig en bevatte een wielerbaan rond het veld. In de jaren 1970, nadat drie Utrechtse clubs waren gefuseerd tot FC Utrecht, kon het stadion het toenemende hooliganisme niet aan. De laatste wedstrijd in het oude Galgenwaard werd gespeeld op vrijdag 21 april 1981. Na de wedstrijd sloopten de Utrechtse fans het stadion in wat wordt beschouwd als een van de dieptepunten van het hooliganisme in Nederland. In de afgelopen maanden is het stadion uitgebreid herontwikkeld tot een rechthoekige vorm met aan elk uiteinde vier afzonderlijke tribunes. Het Galgenwaard Stadion werd gezien als een van de eerste moderne stadions in Europa, zonder omheining, een gracht die de fans van het veld scheidt en kantoren in de stadiongebouwen. Het diende als voorbeeld voor toekomstige UEFA- en FIFA-reglementen en werd in het Taylor-rapport genoemd als een voorbeeld voor toekomstig stadionontwerp. Slechts een paar jaar later waren de ontwerpnormen echter zo ver gevorderd dat het stadion opnieuw verouderd was en in 2001 begon een nieuw herontwikkelingsprogramma dat de geleidelijke reconstructie van alle vier de tribunes zag. Het volledig gerenoveerde stadion werd uiteindelijk in de zomer van 2004 afgewerkt. (foto's van het huidige Stadion Galgenwaard hieronder)

Manieren om naar Stadion Galgenwaard te reizen

Stadion Galgenwaard ligt in het oosten van de stad Utrecht, omgeven door een park. Het ligt op ongeveer 2,5 kilometer van het stadscentrum en op 3 kilometer van het centraal station.   Diverse buslijnen verbinden het stadion met het centraal station en het stadscentrum. De service in het weekend is echter minder frequent. In het weekend neemt u bus 41 vanaf het centraal station (Jaarbeurszijde) naar Wijk bij Duurstede. Stap uit bij halte Stadion Galgenwaard en de reis duurt 10 minuten. Doordeweeks is De Uithof WKZ een alternatieve halte. Stap uit bij halte Stadion Galgenwaard. De rit duurt slechts 8 minuten en bussen vertrekken vele malen per uur. Adres: Herculesplein 241, 3584 AA Utrecht

Eten, drinken en slapen in de buurt van Stadion Galgenwaard

Het Stadion Galgenwaard ligt in een gebied dat een mix is van woonhuizen, kantoorgebouwen, andere sportfaciliteiten en een ziekenhuis. Er zijn echter niet veel lokale plekken om te eten en te drinken, wat beter kan in het charmante centrum van Utrecht. Er zijn geen hotels in de buurt van Stadion Galgenwaard, maar er zijn genoeg opties om uit te kiezen in Utrecht. Klik hier voor een overzicht.

FC Utrecht Tickets

Kaarten voor wedstrijden van FC Utrecht zijn online te koop, bij de Fanshop in het stadion, of bij de Fanshop bij winkelcentrum Hoog Catharijne (vlakbij het centraal station). FC Utrecht kan soms het bezit van een Utrecht Club Card nodig hebben om tickets te kunnen kopen voor een wedstrijd die als risicovol voor supportersgeweld wordt beschouwd. Als er nog kaarten beschikbaar zijn, kun je deze op de dag van de wedstrijd kopen aan de kassa's van het stadion. Wel gelden dezelfde clubkaartvereisten. FC Utrecht verkoopt slechts af en toe spraakmakende wedstrijden uit. Er zijn verschillende ticketprijzen, beginnend bij ongeveer vijftien dollar voor stoelen achter een van de doelen, en oplopend tot ongeveer vijfendertig dollar voor stoelen op de hoofdtribune. Prijzen voor drie langverwachte wedstrijden liggen tussen de tweeëntwintig en vijfendertig dollar. Er is hier een plattegrond van zitplaatsen beschikbaar die meer informatie geeft over het kopen van tickets. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact met [email protected] op of bel +31 (0)30 8885555.

Relevante internetlinks

Op de website van FC Utrecht, Visit-Utrecht.com, vindt u toeristische informatie over Utrecht. De website van de Utrechtse VVV, GVU.nl, geeft informatie over het openbaar vervoer in Utrecht. Met de reisplanner 9292ov.nl kunt u uw ov-reis in Utrecht plannen.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Galgenwaard
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Galgenwaard
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Galgenwaard
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Populairste wedstrijden
1 Wedstrijden
  Wedstrijden streamen
22 Wedstrijden
  Wedstrijden met videos
1 Wedstrijden

Populaire zoekopdrachten

Galgenwaard

parkeren galgenwaard

"visit leuven"

galgenwaard parkeren

stadion galgenwaard adres

streamwijzer.nl

Stadion Galgenwaard: Tickets, Tickets, Hotel, Capaciteit, Parkeren, Tour.

Oorspronkelijk een klein, houten stadion, werd het in 1967 vervangen door het Galgenwaard Stadion. Het stadion dient momenteel als thuisbasis voor FC Utrecht en VV DOS-Hercules. Het Galgenwaard Stadion werd gebouwd in het midden van de jaren 1930 om te dienen als de thuisbasis voor DOS en Hercules. In 1967 werd het vervangen door het Galgenwaard Stadion. Momenteel fungeert het als thuisbasis voor FC Utrecht en VV DOS-Hercules.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op