Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Het Kasteel: Tickets, Tickets, Hotel, Capaciteit, Parkeren, Tour

Het Kasteel was het eerste stadion dat eigendom was van de club. Het opende in 1916 met een vriendschappelijke wedstrijd tussen Sparta en Rangers.

Kasteel

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Zaterdag, 25.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

De gevels van Het Kasteel zijn prachtig en modern, met een gezellige en gastvrije uitstraling. De tribunes bieden vriendelijke familiegevoelens, waardoor het een van de mooiste voetbalstadions ter wereld is.

Geschiedenis en beschrijving

Het project begon met het graven van een groot gat in de grond en er vervolgens een houten stadion omheen te bouwen. In het begin van de 20e eeuw was Sparta een van de meest succesvolle clubs van Nederland toen ze besloten een nieuw stadion te bouwen. Het project begon met het graven van een groot gat in de grond en er vervolgens een houten stadion omheen te bouwen. Het Kasteel, officieel Sparta Stadion genoemd, werd op 14 oktober 1916 geopend met een vriendschappelijke wedstrijd tussen Sparta en Rangers FC. Het was het eerste stadion van Nederland. Het meest karakteristieke aspect van het nieuwe stadion was dat het een paviljoen had in de vorm van een kasteel. Dit was geïnspireerd op een kasteel dat eeuwen eerder op de site had gestaan. Omdat er geen bouwmaterialen beschikbaar waren, werden de geplande hoektorens vervangen door eenvoudige houten ingangen. Het stadion werd verder ontwikkeld in de late jaren 1920 met nieuwe houten tribunes, maar bleef vervolgens min of meer hetzelfde voor de volgende decennia. In de jaren 1950 presenteerde Sparta plannen voor een nieuw stadion dat plaats bood aan 50.000 fans. Toch moesten ze uiteindelijk genoegen nemen met een bescheidener herontwikkeling waarbij aan weerszijden van het veld twee nieuwe tribunes werden gebouwd. Dit resulteerde in een capaciteit van 30.000 zitplaatsen. In de loop van enkele decennia verslechterde de staat van het vervallen stadion langzaam, hoewel enkele kleine renovatiewerkzaamheden werden uitgevoerd in de vroege jaren 1990. Er was veel discussie over de bouw van een nieuw stadion elders in Rotterdam, maar uiteindelijk is besloten om Het Kasteel op de huidige locatie te herbouwen. De werkzaamheden zijn in 1999 begonnen. Het enige overgebleven deel van het oude stadion is het kasteelpaviljoen. De rest werd gesloopt en vervangen door vier nieuwe afgesloten tribunes. Toen het veld 90 graden werd gedraaid, werd het paviljoen verplaatst van een van de uiteinden naar het midden van een van de zijkanten. (foto's van het huidige Het Kasteel hieronder)

Manieren om naar Het Kasteel te reizen

Het kasteel ligt in het Spangen-gebied in het westen van Rotterdam, op iets minder dan 3 kilometer van het centraal station van Rotterdam en het stadscentrum. Het kasteel ligt op korte loopafstand van het metrostation Marconiplein. De halte is te bereiken met de metrolijnen A, B en C. Metrolijnen A en C zijn beide bereikbaar bij de halte Beurs in het centrum van de stad. U kunt ook tram 8 nemen bij het centraal station of een van de verschillende haltes in het stadscentrum. Tram 21 en 23 gaan op een meer directe manier, maar ze doen er allebei nog een paar minuten over om te lopen. Neem een van de trams vanaf het centraal station (richting Woudhoek of Holy) en stap uit bij halte PC Hooftplein. Vanaf daar is het een korte wandeling naar het stadion. De reis duurt 12 minuten. Adres: Spartapark Noord 1, 3027 VW Rotterdam

Sparta-tickets

Kaarten voor wedstrijden van Sparta Rotterdam zijn online te koop of in de Fanshop van Het Kasteel. Tickets zijn ook verkrijgbaar bij de Fanshop vanaf twee uur voor de wedstrijd. Sparta verkoopt echter wel af en toe een wedstrijd uit, dus het is aan te raden om van tevoren te reserveren. Er is een mogelijkheid dat Sparta het bezit van een Sparta Club Card nodig heeft om tickets te kunnen kopen, hoewel de meeste wedstrijdtickets in de algemene verkoop gaan. Tickets variëren in prijs van $ 15 voor een stoel achter het doel tot $ 25 voor een stoel op de hoofdtribune. Een plattegrond vind je hier. Als u vragen heeft, kunt u [email protected] e-mailen.

Het Kasteel stadion tours

Sparta Rotterdam biedt stadionrondleidingen aan groepen van minimaal 10 personen. De rondleidingen omvatten een bezoek aan het Sparta-museum en een kans om de sfeer van het stadion te ervaren. Als u meer informatie wilt over de tour of een ticket wilt boeken, stuur dan een e-mail naar [email protected] De tour kost 5 euro per persoon.

Relevante internetlinks

Sparta-Rotterdam.nl is de officiële website van Sparta Rotterdam en Rotterdam.info is de website van het Rotterdams verkeersbureau. RET.nl geeft informatie over het openbaar vervoer in Rotterdam, terwijl 9292ov.nl een reisplanner verzorgt voor het openbaar vervoer in Rotterdam.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Kasteel
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Kasteel
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Kasteel
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Populairste wedstrijden
1 Wedstrijden
  Wedstrijden streamen
22 Wedstrijden
  Wedstrijden met videos
1 Wedstrijden

Populaire zoekopdrachten

Kasteel

Het Kasteel: Tickets, Tickets, Hotel, Capaciteit, Parkeren, Tour.

Het Kasteel was het eerste stadion dat eigendom was van de club. Het opende in 1916 met een vriendschappelijke wedstrijd tussen Sparta en Rangers.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op