Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

De Kuip: Tickets, Tickets, Hotel, Capaciteit, Parkeren, Tour

Het werd al snel een van de populairste en bekendste stadions van Nederland. Stadion Feijenoord, officieel bekend als De Kuip, werd in de jaren 1930 gebouwd om Feyenoord te voorzien van een nieuw stadion van wereldklasse. Het werd al snel een van de populairste en bekendste stadions van Nederland.

Kuip

parkeren kuip

rondleiding de kuip

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Zondag, 26.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Geschiedenis en beschrijving

Het stadion heeft een capaciteit van 50.000 en ligt in Rotterdam. Stadion De Kuip werd in de jaren 1930 gebouwd om Feyenoord te voorzien van een nieuw en verbeterd stadion. Het stadion heeft een capaciteit van 50.000 en ligt in Rotterdam. Inspiratie voor het nieuwe stadion kwam van toenmalig clubvoorzitter Van Zandvliet. Zijn ambities voor de club betroffen een nieuw stadion van 65.000 toeschouwers. Veel mensen twijfelden aan de levensvatbaarheid van zijn plannen, maar de Rotterdamse gemeenteraad stemde voor en twee architecten werden op studiereis door Europa gestuurd. Ze kwamen vooral geïnspireerd terug door de nieuw gebouwde dubbeldekkerstand op Highbury. De bouw van De Kuip, Nederlands voor kuip of kom, begon in 1935 en werd 10 maanden later voltooid. Het stadion was in juli 1936 klaar, maar de Rotterdamse regering was er niet in geslaagd de infrastructuur rond het stadion te upgraden en een eerste wedstrijd moest worden uitgesteld. Een jaar later, op 27 maart 1937, opende De Kuip eindelijk met een wedstrijd tussen Feyenoord en het Belgische Beerschot (5-2). Een maand later speelde het Nederlands elftal zijn eerste interland in het stadion tegen België. In de volgende decennia werd De Kuip een van de belangrijkste locaties voor Europese bekerfinales. De eerste was de finale van de Beker der Bekerwinnaars van 1963 tussen Tottenham Hotspur en Atlã©tico Madrid, de tweede nog een bekerwinnaarsfinale in 1968 tussen Milaan en Hamburg, gevolgd door de Europa Cup-finale van 1972 tussen Ajax Amsterdam en Inter Milaan (2-0), en nog een bekerwinnaarsbekerfinale in 1974, dit keer tussen Maagdenburg en Milaan. In de jaren 1980 organiseerde De Kuip de Europa Cup-finale tussen Aston Villa en Bayern (1-0) en de bekerfinale van 1985 tussen Everton en Rapid Wien. In 1991 speelde Manchester United tegen Barcelona in de allereerste bekerfinale en in 1997 speelde Barcelona paris saint-germain in de tweede. In 2002 werd de finale van de UEFA Cup gespeeld in De Kuip. Feyenoord versloeg Borussia Dortmund met 3-2. De herontwikkeling van De Kuip zag een uitgebreide renovatie van de stands, de creatie van nieuwe bedrijfsfaciliteiten en de installatie van een dak over de eerder onoverdekte tribunes. De Kuip werd gekozen om de finale van het EK 2000 te organiseren en presteerde goed, met drie groepswedstrijden, de kwartfinale tussen Nederland en Joegoslavië (6-1) en de finale tussen Frankrijk en Italië (2-1). Feyenoord overweegt al langer om De Kuip te renoveren of een nieuw stadion te bouwen. De beslissing is uiteindelijk gevallen in het voordeel van de bouw van een nieuw stadion met 63.000 zitplaatsen naast De Kuip, hoewel de club nog steeds een bouwvergunning moet verkrijgen en financiering moet regelen, en de realisatie is daarom verre van gegarandeerd. (foto's van de huidige De Kuip hieronder)

Hoe kom je bij de De Kuip

De Kuip ligt aan de zuidoever van de Maas, grenzend aan de rivier, maar op ongeveer 4,5 kilometer van het centrum van Rotterdam en ruim 5,5 kilometer van het centraal station. Als u met de auto komt, is het stadion het best te bereiken vanaf de snelweg A16. Neem afslag 24 Feijenoord (vanuit het noorden de eerste na de Van Brienenoordbrug). Volg de Stadionweg west tot aan het stadion. Als u gebruik maakt van het openbaar vervoer, neemt u tram 23 vanaf het centraal station van Rotterdam. Na een reis van 20 minuten stapt u uit bij de halte Stadion Feijenoord. Op wedstrijddagen kan men ook tram 29 nemen. Een andere optie is de trein nemen naar station Lombardijen op de zuidoever, en verder met tram 2 richting Charlois. Na een reis van 6 minuten stapt u uit bij station Beukendaal of Breeplein. Het stadion ligt op nog eens 10 minuten lopen. Beide trams rijden minstens eens in de 10 minuten. Er is een treindienst beschikbaar op wedstrijddagen van Rotterdam Centraal Station naar het station bij het stadion, Stadion Feijenoord. Op niet-wedstrijddagen is er geen treindienst naar dit station. Adres: Van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam

Eten, drinken en slapen in de buurt van De Kuip

Het stadion ligt in een woonwijk en met name het gebied aan de overkant van het spoor behoort tot de armste van Rotterdam. Toch zou het niet het makkelijkst zijn om te dineren en te borrelen in de Rotterdamse binnenstad? Het is slechts een korte wandeling vanaf daar naar het stadion. Het gebied rond het Stadhuisplein is een goede plek om te beginnen met drinken, maar het Rotterdamse nachtleven is meer verspreid over de centrale gebieden. Er zijn geen hotels in de directe omgeving van De Kuip. De dichtstbijzijnde hotels liggen op de Kop van Zuid op de gerenoveerde en edgy zuidoever, vanwaar men in ongeveer een half uur naar het stadion kan lopen. Anders zijn er een paar opties in het centrum van Rotterdam.

Feyenoord Tickets

Kaarten voor wedstrijden van Feyenoord zijn online te koop, in Service & Tickets stands bij De Kuip, of aan de kassa. Als er nog kaarten beschikbaar zijn, kunnen deze vanaf drieënhalf uur voor aanvang van de wedstrijd aan de poort worden gekocht. Feyenoord heeft echter de neiging om de meeste competitiewedstrijden uit te verkopen, dus vooraf reserveren wordt sterk aanbevolen. Als je geen Feyenoord Club Card hebt, kun je geen kaartjes kopen voor wedstrijden met een hoog risico op supportersgeweld. Ticketprijzen variëren van $ 23,50 voor een stoel op een lager niveau direct achter het doel tot $ 48,50 voor een centrale stoel aan de lange zijden. Voor meer informatie bel +31 (0) 900 1908.

De Kuip stadion tours

De De Kuip Tour geeft je de kans om de spelerstunnel, VIP-ruimtes en het Feyenoord Museum te zien. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. De meeste tours lopen op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 10:30 uur, 12:30 uur en 14:30 uur. Af en toe lopen er ook rondleidingen op maandag en dinsdag. Als u geïnteresseerd bent in het nemen van een rondleiding, is het raadzaam om van tevoren te boeken, omdat rondleidingen meestal beperkt zijn. U kunt online reserveren voor ?13.50 uur.

Relevante internetlinks

Feyenoord.nl is de officiële website van Feyenoord Rotterdam. Dekuip.nl is de officiële website van De Kuip. Rotterdam.info is de website van het Rotterdams verkeersbureau. RET.nl is de Rotterdamse ov-informatiesite. 9292ov.nl is een ov-reisplanner.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Kuip
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Kuip
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Kuip
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Populairste wedstrijden
1 Wedstrijden
  Populairste wedstrijden
1 Wedstrijden
  Wedstrijden streamen
22 Wedstrijden
  Wedstrijden met videos
6 Wedstrijden
Speeldag 11
Gisteren
Za 16:00
4
2
Speeldag 35
Gisteren
Za 17:00
4
0
Speeldag 35
Gisteren
Za 17:30
2
1
Speeldag 11
Gisteren
Za 18:00
3
1

Populaire zoekopdrachten

Kuip

parkeren kuip

rondleiding de kuip

De Kuip: Tickets, Tickets, Hotel, Capaciteit, Parkeren, Tour.

Het werd al snel een van de populairste en bekendste stadions van Nederland. Stadion Feijenoord, officieel bekend als De Kuip, werd in de jaren 1930 gebouwd om Feyenoord te voorzien van een nieuw stadion van wereldklasse. Het werd al snel een van de populairste en bekendste stadions van Nederland.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op