Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Stadion Oosterpark: Tickets, Tickets, Hotel, Capaciteit, Parkeren, Tour

Ik kan niet geloven dat hij zo'n eikel is! Ik kan niet geloven dat hij zo'n irritante eikel is!

Oosterpark

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Zondag, 26.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Beschrijving

Het stadion was tussen 1974 en 1978 ook de thuisbasis van het Nederlands elftal.

Het stadion, oorspronkelijk Oosterpark geheten, was de thuisbasis van FC Groningen totdat ze in 2006 verhuisden naar Stadion Euroborg. Het was ook de thuisbasis van het Nederlands voetbalelftal tussen 1974 en 1978.De eerste officiële wedstrijd die in het stadion werd gespeeld was een wedstrijd tussen Ajax en Sparta Rotterdam op 12 februari 1934.De eerste sporten werden in 1933 beoefend op het terrein van het Stadion Oosterpark. In die tijd was het enige wat er voor voetbal was echter één veld en drie velden voor hockey. De eerste officiële wedstrijd die daar werd gespeeld was een wedstrijd tussen Ajax en Sparta Rotterdam op 12 februari 1934.Dit veranderde in 1935 toen een kleine tribune met ongeveer 500 zitplaatsen werd gebouwd. Een paar jaar later werden er aarden rond het veld gelegd zodat meer mensen de wedstrijden konden aanschouwen.Kort nadat dit in 1948 was opgelost, kreeg het stadion snel drie betonnen terrassen waardoor de capaciteit op 15.000 kwam. Enkele jaren later werd een nieuwe overdekte zitstandaard gebouwd.Veel clubs in de stad Groningen hebben door de jaren heen gebruik gemaakt van het stadion. Het meest in het oog springende voorbeeld zijn de Oosterparkers, die er met groot succes gebruik van maakten. Omdat er meer geld beschikbaar kwam, werden er verbeteringen aangebracht aan het stadion om de capaciteit te vergroten.De huidige vorm van het stadion werd gecreëerd in de jaren 1960 toen twee overdekte tribunes achter elk doel werden gebouwd, waardoor de capaciteit van het stadion werd verhoogd tot ongeveer 18.000.

Het lot van de club veranderde voorgoed nadat ze in 2001 promoveerden naar de Eredivisie.

In 1971 fuseerde FC Groningen met andere clubs uit de stad tot FC Groningen. De club speelde haar thuiswedstrijden op het Oosterpark totdat er halverwege de jaren 1980 een nieuwe zuidtribune werd gebouwd. De club kende bescheiden successen totdat het in 2001 promoveerde naar de Eredivisie. Hierna veranderde het lot van de club voorgoed en werden ze een van nederlands meest succesvolle clubs.In de jaren 1980 was de officiële capaciteit 22.000, maar hieraan werd nooit voldaan vanwege veiligheidseisen. Het officiële recordaantal toeschouwers werd daarom gevestigd op 19.500, behaald tijdens een UEFA Cup-wedstrijd tegen het Zwitserse Servette in 1988.De laatste grote veranderingen aan het stadion werden aangebracht in de late jaren 1980, toen een nieuwe hoofdtribune werd gebouwd. Het oude stadion heeft nog steeds niet aan de basisvereisten voldaan en pas in de jaren 1990 begonnen veel Nederlandse clubs met de bouw van nieuwe stadions. De club voelde dus de behoefte om ook te verhuizen.Er werden plannen gemaakt voor een nieuw stadion in het zuiden van de stad. Omdat de club geen zin had om veel te investeren in het oude stadion, werden de tribunes gesloten in plaats van omgebouwd tot zitplaatsen (wat een vereiste was van de Nederlandse FA). In de staanplaatsen werden houten poppen geplaatst om het stadion minder leeg te laten lijken.Toen de club in 2001 echter weer promoveerde naar de Nederlandse Eredivisie en de realisatie van het nieuwe stadion diverse vertragingen opliep, werden er toch zitplaatsen geïnstalleerd waardoor de capaciteit terugviel tot 12.500 zitplaatsen.FC Groningen speelde zijn laatste wedstrijd op het Oosterpark in december 2005. De bekerwedstrijd tegen Volendam eindigde in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg, waardoor de club een maand later zijn intrek nam in het nieuwe Stadion Euroborg. Het Oosterpark werd vervolgens gesloopt en vervangen door woningen, vandaar dat we het nu alleen nog uit zijn tijd als voetbalstadion herinneren. 

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Oosterpark
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Oosterpark
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Oosterpark
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Populairste wedstrijden
1 Wedstrijden
  Wedstrijden streamen
22 Wedstrijden
  Wedstrijden met videos
5 Wedstrijden
Speeldag 11
Gisteren
Za 16:00
4
2
Speeldag 35
Gisteren
Za 17:00
2
1
Speeldag 35
Gisteren
Za 17:00
4
0
Speeldag 11
Gisteren
Za 18:00
3
1

Populaire zoekopdrachten

Oosterpark

Stadion Oosterpark: Tickets, Tickets, Hotel, Capaciteit, Parkeren, Tour.

Ik kan niet geloven dat hij zo'n eikel is! Ik kan niet geloven dat hij zo'n irritante eikel is!

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op