Liga 1
in --'--''
Liga 1
in --'--''
Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Er gelden regels en beperkingen. Check de voorwaarden van de individuele locatie en provider. De aanbieding is mogelijk verlopen op het moment van aflossing. Gokken vereist verantwoord handelen. Je moet 18 jaar of ouder zijn om in te wisselen.
De belangrijkste voetbalwedstrijden deze week van maandag t/m donderdag.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

World Cup Ball 2022 - Alle informatie over de officiële wedstrijdbal Al-Rihla

De officiële wedstrijdbal van het WK 2022 in Qatar heet Al-Rihla. Fabrikant: Adidas Alle informatie over de World Cup Ball 2022 ?

Officieel Bal

wk 2022 ball

wk ball 2022

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Dinsdag, 06.December 2022 — lees in 11 minuten
Biografie van de auteur
Hallo. Mijn naam is Nicole Sommer. Ik ben een grote voetballiefhebber en doe veel onderzoek naar de gemakkelijkste manier om voetbal op tv en online over de hele wereld te bekijken.
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Officiële Wereldbeker Bal 2022

Zonder hen is geen spel mogelijk. Ze zijn een gelegenheid voor liefde en haat tegelijk. Natuurlijk hebben we het over de WK-ballen, die vaak een bestaan moeten opbouwen als helden waar veel te weinig over wordt gezongen.

Daar willen we verandering in brengen en daarom de WK-ballen van de laatste zes WK's presenteren, evenals de officiële speluitrusting voor de finale in Qatar. Alle WK-ballen worden sinds 1970 geproduceerd door de Duitse sportartikelenfabrikant Adidas.

Officiële WK 2022 Bal: Al-Rihla

De officiële wedstrijdbal van het WK 2022 in Qatar heet Al-Rihla en zal opnieuw door Adidas worden geproduceerd. Natuurlijk waren er in de aanloop naar het WK al tal van lekken van de officiële WK-bal van 2022, maar uiteindelijk werd het kort voor de WK-loting van 2022 op 30 maart 2022 gepresenteerd.

De bal is voornamelijk wit en verdeeld in verschillende driehoekige vormen. De uiteinden van deze driehoeken zijn blauw gekleurd, terwijl oranjerode kleur te vinden is op de twee lange zijden. Natuurlijk mag het logo van het WK in Qatar en ook dat van de fabrikant Adidas op de WK-bal Al-Rihla niet ontbreken. Aangezien de laatste ronde in de winter plaatsvindt, is er ook een bijpassende "winterbal" in oranje te koop.

Trouwens, Al-Rihla betekent "reis" in het Duits en doet dus denken aan de reis rond de wereld die men ervaart op een WK met de meest uiteenlopende landen. Volgens de fabrikant Adidas is "Al-Rihla" de snelste bal in de geschiedenis van het WK. Overigens gaat 1% van de netto-omzet naar Common Goal, een initiatief dat wereldwijd voetbalgerelateerde sociale projecten ondersteunt.

32 teams. 1 bal om hun dromen waar te maken ? Maak kennis met Al Rihla, het #OfficialMatchBall van het aftellen van de #WorldCupThe 2022 naar Qatar begint nu #Qatar2022 | @adidasfootball pic.twitter.com/LauuuVSO8h

Wereldbeker bal 2018: Adidas Telstar 18 + Telstar Mechta

De WK-bal van Adidas voor het WK 2018 heette "Telstar 18" en werd bewaard in een eenvoudig en klassiek ontwerp met gouden letters. De officiële wedstrijdbal bevatte een geïntegreerde NFC-chip waarmee fans gepersonaliseerde gegevens via de smartphone konden ophalen en met de bal konden communiceren.

Het uiterlijk en de naam van de nieuwe wedstrijdbal deden denken aan de originele Telstar-ballen die werden gebruikt op het WK van 1970 in Mexico en op het WK van 1974 in Duitsland. De nieuwe Telstar was natuurlijk veel moderner en heeft een deels futuristisch design.

Op 26 oktober 2017 publiceerde de lekkende website "footyheadlines.com" de eerste foto's van de wedstrijdbal voor het WK 2018 in Rusland en op 9 november werd deze eindelijk officieel gepresenteerd door de FIFA.

Nadat fabrikant Adidas op het WK van 2010 met de Jabulani en op het WK van 2014 met de Brazuca (meer hierover hieronder) op felle kleuren had vertrouwd, was de Telstar 2018 in ieder geval deels een terugkeer naar de voetbaltraditie.

Overigens werd er vanaf de WK-ronde van zestien een nieuwe bal gespeeld. Dit heette "Telstar Mechta" en leek visueel op de Telstar 18-bal die in de groepsfase werd gebruikt, maar had rode in plaats van zwarte kleurspetters.

Wk-kwalificatiewedstrijden 2018: Europese kwalificatiewedstrijden

De WK-kwalificatiebal van 2018 voor Europa was gebaseerd op dezelfde paneelvorm als de officiële EK-bal van 2016. Technisch gezien leek Adidas ook niets te hebben veranderd.

Visueel waren er echter grote vernieuwingen: De bal waarmee de Europese teams de finaleronde van het WK in Rusland proberen te bereiken, leunde op een rood-wit-grijze grafische print. Hij liet het uitzicht zien dat je als stadionbezoeker hebt. Op deze manier moet de fancultuur en wat er op het veld gebeurt slim in het middelpunt van de belangstelling worden gebracht.

Daarnaast was het officiële toernooilogo ook in het zwart te zien, dat ook het opschrift "European Qualifiers" bevatte. Voor de wedstrijden in de winter was de achtergrond van de bal niet wit, maar oranje. Het stadion tafereel was blauw en zwart.

2014 in Brazilië: Brazuca

Elke Duitse voetbalfan denkt graag terug aan het WK 2014 in Brazilië, het toernooi eindigde immers met de titelwinst. Fabrikant Adidas bracht de Brazuca naar het toernooi in Zuid-Amerika als officiële WK-bal.

De bol toont de Braziliaanse nationale kleuren, evenals rood, blauw en zwart, die zijn gerangschikt in een wild patroon op een witte achtergrond. Dit moet staan voor levensvreugde en diversiteit.

De #WorldCup was best goed, toch? Hier zijn enkele van mijn favoriete stukjes. Bedankt voor alle liefde. Nr. ballinhttps://t.co/WZz5uz9pFp

De Brazuca baseerde zich op een ontwerp dat metaforisch weergaf wat het WK in Brazilië als geheel wilde zijn. Een kleurrijk feest.

Technisch gezien vervaardigde Adidas de bal van een speciaal temperatuurregulerend materiaal. Op deze manier moet de WK-bal de vaak zeer hoge temperaturen in Brazilië zonder problemen aankunnen.

2010 in Zuid-Afrika: Jabulani

Voor het WK van 2010 was er een heuse première. Voor het eerst mocht een Afrikaans land een WK organiseren. En ondanks alle scepsis in de aanloop heeft Zuid-Afrika het uitstekend gedaan en een geweldig toernooi georganiseerd.

De officiële WK-bal was de Adidas Jabulani. De nationale kleuren van Zuid-Afrika zijn te zien als afbeeldingen op de speeltoestellen: rood en geel zijn dominant. Zwart verschijnt als een bekwaam contrapunt.

Maar nog belangrijker dan de nationale kleuren is wat er onder de Jabulani verborgen zit: het WK-bal van 2010 bestaat uit acht driedimensionaal gevormde panelen. Ze maakten de bal nog ronder en maakten een schone techniek mogelijk, zelfs op hoge snelheid.

Het Spaanse korte passeerspel, dat zijn perfectie beleefde op het WK 2010 in Zuid-Afrika, is daar een indrukwekkend bewijs van.

Adidas verwerkte ook groeven in de bal, wat de aerodynamica van de bal optimaliseerde. De vluchteigenschappen van de Jabulani waren ongeëvenaard.

2006 in Duitsland: Teamspirit

In 2006 was het eindelijk zover. Het kwam op het evenement waar alle Duitse voetbalfans naar hadden uitgekeken sinds het toernooi in 2000 werd uitgereikt: het WK vond plaats in Duitsland - het inmiddels legendarische zomersprookje kwam uit.

Op de bank van de Duitse nationale ploeg, toen natuurlijk nog als assistent-bondscoach van Jürgen Klinsmann, zat een zekere Jogi Löw. Adidas wist dat ze een heel speciale bal moesten presenteren voor het thuistoernooi. Het resultaat was de teamspirit.

De fabrikant speelde elegant met de Duitse nationale kleuren zwart-rood-goud en de Duitse teamkleuren zwart en wit. Vooral zwart en goud werden gebruikt als dominante tinten op een witte achtergrond.

De bal bestaat uit 14 panelen, die zorgen voor een extreem ronde structuur. Bovendien is de bal ontworpen om waterafstotend te zijn. In dit opzicht heeft het WK-bal van 2006 nieuwe normen gesteld.

Nooit eerder had een bal zijn eigenschappen zo goed behouden, zelfs op regenachtige dagen.

2002 in Japan en Zuid-Korea: Fevernova

In 2002 vond het WK gelijktijdig plaats in Japan en Zuid-Korea. De Duitse fabrikant bracht de Fever Nova - "nieuwe koorts" - naar de plaatsen van de WK-locaties en in de winkels voor de fans.

De bal is versierd met een kleurrijk ontwerp dat is gebaseerd op de kleuren goud, grijs en rood.

Het heeft een bijzondere vorm die doet denken aan de Aziatische cultuur en tegelijkertijd een indruk van dynamiek geeft. Net als in 1998 werd het WK-bal van 2002 gevuld met schuim.

Voor de buitenste huid had Adidas echter een nieuw idee. Er werd een drielaags polymeerweefsel geproduceerd. Dit zorgde voor een veel preciezere baan en, omdat de bal ronder was dan welke voetbal dan ook, verhoogde een aanzienlijk hoger speeltempo.

1998 in Frankrijk: Adidas Tricolore

In de geest van gastland Frankrijk droeg het WK-bal van 1998 de naam Adidas Tricolore. De drie kleuren op de bol waren echter alleen herkenbaar als je heel goed keek. Blauw domineerde sterk.

De andere Franse nationale kleur rood werd zeer discreet verwerkt in de omringende blauwe afbeeldingen. Wit, om de nationale vlag van de Fransen compleet te maken, was de achtergrond van de bol.

In zijn tijd was de Adidas Tricolore de modernste voetbal aller tijden, omdat hij consequent vertrouwde op een schuimvulling en een dermis.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden

Populaire zoekopdrachten

Officieel Bal

wk 2022 ball

wk ball 2022

World Cup Ball 2022 - Alle informatie over de officiële wedstrijdbal Al-Rihla.

De officiële wedstrijdbal van het WK 2022 in Qatar heet Al-Rihla. Fabrikant: Adidas Alle informatie over de World Cup Ball 2022 ?

Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op