Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Er gelden regels en beperkingen. Check de voorwaarden van de individuele locatie en provider. De aanbieding is mogelijk verlopen op het moment van aflossing. Gokken vereist verantwoord handelen. Je moet 18 jaar of ouder zijn om in te wisselen.
De belangrijkste voetbalwedstrijden deze week van maandag t/m donderdag.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

WK openingswedstrijd 2022 - Informatie over de WK openingswedstrijd op 20.11.

Alles over de WK-openingswedstrijd 2022 op 20 november in het al-Bayt Stadium in al-Chaur Datum Tijd Informatie over de openingsceremonie Odds ?.

Openingsspel

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Dinsdag, 06.December 2022 — lees in 8 minuten
Biografie van de auteur
Hallo. Mijn naam is Nicole Sommer. Ik ben een grote voetballiefhebber en doe veel onderzoek naar de gemakkelijkste manier om voetbal op tv en online over de hele wereld te bekijken.
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

WK-openingswedstrijd op 20 november 2022

In de meeste jaren is 20 november slechts een dag in de late herfst. In 2022 is dit echter anders: Op deze datum vindt de openingswedstrijd van het WK 2022 plaats in Qatar.

Voor het eerst rolt de bal zo laat in de kalender als onderdeel van een laatste ronde van een WK. De zomerse temperaturen in Qatar zouden onredelijk zijn geweest. Alleen al daarom wordt de WK-openingswedstrijd in 2022 historisch. Maar er zijn andere argumenten die wijzen op een onvergetelijk spel. Hier is alles wat je moet weten over de WK-openingswedstrijd Qatar vs. Ecuador.

WK-openingswedstrijd

Alle tijden volgens Duitse tijd (CET)

Wanneer vindt de openingswedstrijd van het WK 2022 plaats?

Zoals gezegd wordt de WK-openingswedstrijd in Qatar gespeeld op 20 november 2022, midden in de kerstperiode. De wedstrijd tussen Qatar en Ecuador begint om 17:00 uur.

De openingswedstrijd werd door de FIFA drie maanden voor aanvang van het toernooi met één dag vervroegd om gastland Qatar een exclusieve openingswedstrijd te garanderen. Voorheen was het de bedoeling dat dit op 21 november om 17.00 uur Duitse tijd zou plaatsvinden, maar daarvoor zouden twee andere wedstrijden zijn afgewerkt en zou het toernooi om 11 uur met een andere wedstrijd zijn geopend.

Sinds het WK van 2006 in Duitsland geldt echter een regel dat de gastheer de openingswedstrijd mag spelen, de wedstrijd tussen Qatar en Ecuador vindt nu een dag eerder plaats. De tegenstander van Qatar, Ecuador, werd bepaald na de loting van de WK-groep van 2022 op 1 april.

Waar wordt de WK-opener van 2022 gespeeld?

De locatie voor de openingswedstrijd van het WK 2022 is waarschijnlijk maar bij weinigen bekend. De Qatarese stad al-Khaur, vaak aangeduid als al-Khor, werd gekozen als locatie voor de WK-opener. De openingsceremonie en de eerste wedstrijd van de finale van 2022 vinden plaats in het al-Bayt Stadium, dat speciaal voor het WK is gebouwd en in totaal plaats biedt aan 60.000 toeschouwers.

Naast de WK-opener vinden er nog vijf andere groepswedstrijden en een achtste, kwart en een WK-halve finale plaats in het al-Bayt Stadium. De WK-finale van 2022 wordt daarentegen gespeeld in het Lusail Stadium in Lusail City.

Welke teams spelen in de openingswedstrijd van het WK 2022?

Sinds Qatar het WK toegewezen kreeg, is het duidelijk dat Qatar op 20 november de WK-openingswedstrijd in het al-Bayt Stadium zal organiseren. Volgens het WK-schema van 2022 is Qatar reekshoofd van Groep A en speelt het in de openingswedstrijd tegen het team, dat op plek 2 wordt geloot. In dit geval was het Ecuador, dat nu het genoegen heeft om de eerste wedstrijd van dit toernooi te spelen.

Komt er een WK 2022 Openingsceremonie?

Ja, zoals bij elk groot voetbaltoernooi is er een grote en kleurrijke openingsceremonie in de aanloop naar de wk-openingswedstrijd van 2022. De setting is het al-Bayt Stadion in de Qatarese stad al-Chaur. Ongeveer 60.000 fans zullen de openingsceremonie ter plaatse in het stadion bekijken en miljoenen voetbalfans over de hele wereld zullen voor de tv zitten.

Natuurlijk zullen er culturele inzichten zijn rond Qatar als onderdeel van de openingsceremonie van het WK 2022 en zal het officiële WK-lied 2022 waarschijnlijk live in de arena worden gepresenteerd.

Wedden op de openingswedstrijd van het WK 2022

Met Qatar en Ecuador treffen twee teams die niet tot de topteams van de 32 deelnemers aan de finale in Qatar behoren. Toch wacht ons op 20 november een spannende wedstrijd, tenminste als je kijkt naar de huidige WK-weddenschappen 2022. Gastland Qatar kijkt al sinds de toekenning reikhalzend uit naar deze wedstrijd. Voor het eerst stap je op een WK op het grote podium en met Ecuador krijg je een tegenstander die niet helemaal onverslaanbaar lijkt.

Toch heb je een hele goede dag nodig en tegelijkertijd een slechte prestatie uit Ecuador. De online bookmakers denken dat dit mogelijk is, maar niet erg waarschijnlijk. Ecuador is de duidelijke favoriet, voor wie een puntenverlies zeker een tegenvaller zou zijn, zoals ook de wedkansen van Interwetten, Bet365 of Tipico laten zien. In de loop van de WK-openingswedstrijd in 2022 kun je verschillende tips geven, zoals of beide teams scoren, een team met een handicap wint of hoeveel doelpunten er in het spel worden gescoord.

De geschiedenis van wk-openingswedstrijden

Traditioneel werkte de wereldkampioen de openingswedstrijd af om het titelverdedigingsproject aan te pakken. Een wijziging was nodig omdat de kampioen zich sinds het WK van 2002 niet meer automatisch heeft gekwalificeerd. Duitsland zette de traditie bijna voort: het DFB-team bereikte de WK-finale van 2002 en was reekshoofd als gastheer van de volgende finaleronde voor de openingswedstrijd.

De eerste echte openingswedstrijd (zonder een tweede wedstrijd op hetzelfde moment) vond plaats op het WK van 1966 in Engeland. Een echte treffer was het echter niet: Uruguay en de gastheren gingen doelpuntloos uit elkaar. Curieus: Ook de volgende drie openingswedstrijden op WK's eindigden allemaal in 0-0.

Sindsdien hebben de wedstrijden de reputatie dat doelpunten schaars zijn. Helemaal fout is dit beeld niet, ook al was er niet meer zo'n negatieve serie. De 5:0 van de Russen boven Saoedi-Arabië in 2018 of de 4:2 van de Duitsers boven Costa Rica waren eerder de uitzondering.

Welke teams speelden de meeste WK-openingswedstrijd?

Het laatste item op de bovenstaande lijst betekende slecht nieuws, vooral voor Mexico: geen enkel land heeft vaker deelgenomen aan een openingswedstrijd van het WK dan de Midden-Amerikaanse staat - precies vijf keer.

Het was bijna altijd de loting die de Mexicanen het recht gaf om in de eerste wedstrijd mee te doen. De ploeg werd nooit wereldkampioen. Het land was gastheer van de finales in 1970 en 1986. Alleen in het eerste geval speelde het echter in de openingswedstrijd.

Duitsland en Brazilië volgen op de tweede plaats: beiden speelden elk vier keer in openingswedstrijden. De meest succesvolle deelnemers aan openingswedstrijden, afgezien van de kampioen Engeland in 1966, waren de twee Zuid-Amerikaanse voetbalgiganten Brazilië en Argentinië.

De Selecao haalden in 1998 de finale. De Albiceleste bereikte acht jaar eerder de finale. Beiden moesten hier echter hun nederlaag toegeven.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden

Populaire zoekopdrachten

Openingsspel

WK openingswedstrijd 2022 - Informatie over de WK openingswedstrijd op 20.11.

Alles over de WK-openingswedstrijd 2022 op 20 november in het al-Bayt Stadium in al-Chaur Datum Tijd Informatie over de openingsceremonie Odds ?.

Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op