Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Er gelden regels en beperkingen. Check de voorwaarden van de individuele locatie en provider. De aanbieding is mogelijk verlopen op het moment van aflossing. Gokken vereist verantwoord handelen. Je moet 18 jaar of ouder zijn om in te wisselen.
De belangrijkste voetbalwedstrijden deze week van maandag t/m donderdag.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

World Cup Playoffs 2022 - Nations League &World Cup Kwalificatie Play-Offs

De World Cup Playoffs 2022 zijn een mix van Wk-kwalificatie en Nations League Play-Offs schema + modus teams die beginnenplaats toewijzen?.

Playoffs

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Dinsdag, 06.December 2022 — lees in 7 minuten
Biografie van de auteur
Hallo. Mijn naam is Nicole Sommer. Ik ben een grote voetballiefhebber en doe veel onderzoek naar de gemakkelijkste manier om voetbal op tv en online over de hele wereld te bekijken.
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Wk 2022 Playoffs: Mix van Quali- & Nations League Playoffs

Wil je in de winter van 2022 in Qatar tot wereldkampioen en dus het beste voetbalteam ter wereld worden gekroond, dan moet je je eerst kwalificeren. Alleen de gastheer uit Qatar heeft zijn basisplaats veiliggesteld. Europa heeft 13 startplaatsen beschikbaar vanwege de kwalificatie.

Tien van deze tickets voor het WK 2022 worden toegekend via de reguliere WK-kwalificatie van 2022. De drie resterende startplaatsen worden uitgespeeld in de WK-play-offs. Deze hebben een compleet nieuwe modus gekregen. We hebben alles verzameld wat je moet weten over de nieuwe World Cup 2022 Playoffs.

Alle informatie over de World Cup Playoffs 2022

? Competitie: WK 2022 Playoffs?? Datum: 24 - 29 maart 2022? Aantal deelnemende teams: 11? Tickets te winnen: 3? Tv-uitzending: DAZN? WK play-off loting: 26.11.2021, 17.00 uur

WK Play-offs A

Opmerking: Vanwege de oorlog in Oekraïne is de wedstrijd Schotland tegen Oekraïne verplaatst van maart naar juni 2022.

WK Play-offs B

Opmerking: Vanwege de schorsing van Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne, staat Polen zonder slag of stoot in de finale.

Deelnemers aan de Play-offs van het WK 2022

In totaal strijden 12 teams in de WK-play-offs om drie WK-startplaatsen. De 10 groepswinnaars van de WK-kwalificatie en de twee beste groepswinnaars van de Nations League, die niet op de 1e of 2e plaats staan in de kwalificatie, plaatsen zich voor de WK-uitschakeling.

Wk 2022 Playoffs - Mix van WK-kwalificatiewedstrijden en Nations League Playoffs

Zoals hierboven al aangegeven is de modus van de WK 2022 play-offs helemaal nieuw. Dit komt omdat er nu de UEFA Nations League is, waarmee teams zich kunnen kwalificeren om deel te nemen aan deze play-offs.

Maar first things first: Tien van de 13 Europa Cup 2022 tickets worden toegekend via de WK-kwalificatie van 2022. De tien winnaars van het WK 2022 hebben recht op kwalificatiegroepen. De overige drie startplaatsen zijn gereserveerd voor de play-offs. Hiervoor worden drie estafettes met elk vier teams geloot. Deze spelen over halve finales en finales, wie mag er naar Qatar.

Tien van de twaalf ploegen die aan de bal zijn in de WK-play-offs van 2022 komen uit de reguliere kwalificatie. Het zijn de teams die de tweede plaats hebben bereikt in hun kwalificatiegroep. Dit is overigens vergelijkbaar met vroeger. Ook in de vorige WK-play-offs kon de runners-up hopen zich te plaatsen voor de finaleronde.

De twee extra teams komen uit de Nations League. Ze staan op gelijke voet met kwalificatiewedstrijden. Er is geen hiërarchie in de loting van de play-offduels.

Hoe de Nations League-teams van de play-offs worden bepaald

Beslissend voor de deelnemers aan de Nations League 2020/21 is de groepsfase van deze competitie, die in het najaar van 2020 werd gespeeld. De twee beste groepswinnaars (op basis van hun algemene positie in de UEFA Nations League) die zich niet op de reguliere manier konden plaatsen voor de finale of toch konden deelnemen aan de play-offs door als 2e te eindigen in de kwalificatie, mogen meedoen.

Aansluiting bij de liga is niet relevant. Als de vier winnaars van League A zich al regelmatig hebben gekwalificeerd of toch deelnemen aan de play-offs, gaan de winnaars van League B omhoog enzovoort. Het kan dus gebeuren dat zogenaamd sterkere teams uit League A niet worden toegelaten tot de play-offs omdat ze hun Nations League-groep niet konden winnen.

Deze teams uit de Nations League komen in aanmerking

In de onderstaande volgorde zouden de volgende groepswinnaars doorgaan naar de World Cup Playoffs, tenzij ze tot de tien beste groepswinnaars of tien beste groepswinnaars van de World Cup-kwalificatie behoren:

Modus van de Wk 2022 Playoffs

De play-offs worden gespeeld als minitoernooien. In totaal zijn er drie estafettes van elk vier teams. Er worden twee halve finales en één finale gespeeld. Terugwedstrijden zijn niet gepland.

De drie toernooiwinnaars kunnen zich verheugen op een WK-startplaats. Zo speelden ze na de WK-kwalificatie in totaal twee extra wedstrijden.

Anders worden de WK-regels gebruikt in het knock-outsysteem. Bij een gelijkspel is er extra tijd en dan een strafschoppenserie. Thuis- en uitdoelpunten spelen geen rol door het afzien van een terugwedstrijd.

Wanneer vinden de play-offs voor het WK 2022 in Qatar plaats?

De play-offs staan gepland ruim na het einde van de reguliere kwalificatie (november 2021). Dit moet ruimte geven voor mogelijke inhaalacties en andere problemen. Bovendien moet de werking van de competitie zo min mogelijk worden verstoord.

Het programma staat gepland van 24 tot en met 29 maart 2022, met de halve finales gepland op 24 en 25 maart en de finales op 28 en 29 maart.

Waarin verschillen de nieuwe play-offs van eerdere WK-play-offs?

De Nations League heeft dus een nieuwe factor toegevoegd. In het verleden waren het de beste groepswinnaars uit de kwalificatie die meededen aan de play-offs. Maar er waren eerste en tweede benen. Zoals uitgelegd is dit niet langer het geval. Er waren verschillende redenen voor de verandering en toevoeging van Nations League-vertegenwoordigers:

Waarom zijn er verschillende systemen voor het EK en de WK Play-offs?

De play-offs voor het EK zijn sinds EURO 2021 exclusieve Nations League play-offs. Dit komt doordat de runners-up van de reguliere kwalificatie hun ticket voor de EK-finale al veilig hebben gesteld, aangezien 24 teams deelnemen aan een EK-finale. De runners-up hoeft niet meer meegenomen te worden in de degradatie.

Voor WK's beschikt de UEFA echter over een beperkt contingent. Met slechts 13 Europese teams die in aanmerking komen om deel te nemen aan het WK 2022, heeft de UEFA gekozen voor een mix van WK-kwalificatiewedstrijden en Nations League-play-offs voor de World Cup Playoffs om de aantrekkingskracht van de Nations League hoog te houden.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden

Populaire zoekopdrachten

Playoffs

World Cup Playoffs 2022 - Nations League &World Cup Kwalificatie Play-Offs.

De World Cup Playoffs 2022 zijn een mix van Wk-kwalificatie en Nations League Play-Offs schema + modus teams die beginnenplaats toewijzen?.

Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op